Komunikace > Tiskové zprávy > Studenti v soutěži Talent MK oslnili porotu

Studenti v soutěži Talent MK oslnili porotu

10. listopadu se konal závěrečný workshop soutěže Talent marketingových komunikací, který realizoval Ústav marketingových komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Studenti prezentovali svá řešení na zadané úkoly kreativně i věcně, vážně i s vtipem. Talentová rada měla rozhodování těžké. Ale nakonec vybrala čtyři nejlepší. Talenty marketingových komunikací.
Soutěž Talent marketingových komunikací započala minulý měsíc, kdy se studentům představily čtyři firmy ze Zlínského kraje. Zástupci významných inovačních společností KOMA MODULAR CONSTRUCTION s.r.o., 5M s.r.o., TES VSETÍN, a.s. a LOKART s.r.o. osvětlili svůj obor činnosti, pobavili studenty historkami z praxe a svěřili se svými marketingovými problémy. A právě marketing byl to, nad čím se měla zamyslet kreativní studentská mysl. Firmy navrhly různá témata, která se týkala výzkumu, analýzy konkurence, uvedení nového produktu na trh i standardní komunikační strategie. Na oplátku nabídly finanční odměnu a možnost stáže.

Měsíc uplynul, Talentová rada složená ze zástupců spolupracujících firem a ředitelky Ústavu marketingových komunikací zasedla a před jejich očima stanulo deset statečných. Mluvilo se o turbínách, informačních systémech i o reklamě na Googlu. Studenti byli skvěle připraveni a odvážně argumentovali v diskusích. „Je to prospěšné pro obě strany, pokud jsou přístupné, protože každé obohacení a pohled na problém z jiného úhlu je vždy přínosný,“ popisuje přínos ředitel marketingu společnosti KOMA MODULAR CONSTRUCTION Ing. Martin Hart. Nakonec se porota rozhodla pro čtyři vítěze, kterými se stali Anna Chytilová, Kristýna Nováková, Zuzana Dobšíčková a Ondřej Zvolský. Dalším studentům byly nabídnuty stáže ve všech čtyřech firmách.

Soutěž Talent marketingových komunikací je určena studentům Ústavu marketingových komunikací, kteří si chtějí již po dobu pobytu na vysoké škole zajistit praxi a získat zkušenosti z reálného firemního života. Tento koncept je dlouhodobou záležitostí, která se bude pravidelně opakovat každý semestr. V současné době probíhá také jeho modifikace, aby mohl být realizován i na Vyšší odborné škole ekonomické Zlín.

Ing. Šárka Hrabinová
E-mail: hrabinova@fmk.utb.cz