Komunikace > Tiskové zprávy > Firmy si opět vyberou stážisty z FMK

Firmy si opět vyberou stážisty z FMK

Projekt PERSPEKTIVA připravuje již počtvrté Talent marketingových komunikací. Koncept, realizovaný na Fakultě multimediálních komunikací formou soutěže, nabízí firmám Zlínského kraje možnost vybrat si schopného stážistu do svého týmu. Tentokrát se Talentu MK zúčastní zástupci z firem ZOO a zámek Zlín-Lešná, příspěvková organizace, Impromat CZ spol. s r.o., Zliner s.r.o. a Luhačovické Zálesí o.p.s. Společnosti představí svá zadání z oblasti marketingových komunikací 13. března, prezentace jednotlivých vypracování studentů a vyhodnocení nejlepších návrhů proběhne 27. března.

Cílem Talentu MK je vyhledávání nadaných studentů a následné zprostředkování pracovních stáží ve firmách. Oslovené společnosti vždy zadají soutěžícím reálné úkoly z marketingové praxe a studenti pak mají 14 dní na jejich zpracování. Poté soutěžící své návrhy prezentují před zástupci akademického i aplikačního sektoru, kteří společně ohodnotí a vyberou nejlepší návrhy. Autoři vítězných vypracování jsou oceněni certifikátem a možností stáže ve firmě.
O tom, že se koncepce Talentu MK osvědčila, vypovídá již skutečnost, že se soutěž opakuje v každém semestru a neustále se těší zájmu z řad studentů i firem. Dosud zrealizovaná kola přinesla 101 účastníků a 31 vypracovaných zadání. Do konceptu se přitom zapojily společnosti Allegro Group CZ, s.r.o (Aukro.cz), Avonet, s.r.o., Barum Continental spol. s r.o., HANDBALL CLUB ZLÍN, HP TRONIC Zlín, spol. s r.o., RETIGO s.r.o., IMC International s.r.o. (BenedaGroup.com), COMTECH, spol. s r.o., TES Vsetín, a.s., 5M s.r.o., LOKART s.r.o. a KOMA MODULAR CONSTRUCTION s.r.o.
Obě kola aktuálního Talentu MK proběhnou na Ústavu marketingových komunikací FMK UTB ve Zlíně (Štefánikova 2431, 760 01 Zlín), v budově U 44 (místnost 217) vždy od 16:00 hod.
Pro bližší informace sledujte Talent MK v sekci Informace na www.perspektiva.utb.cz.

Bc. Zuzana Vinklárková
odborný referent projektu PERSPEKTIVA